De Thuis vakantie - Coronaproof

01-10-2020 Artikel uit www.kansplus.nl

De Thuis-vakantie: coronaproof

Donderdag 30 juli wordt de knoop doorgehakt. We spreken af dat we een vakantieweek van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 7 augustus gaan organiseren voor alle bewoners van de woongroep Thuis.
De vakantie in juni is immers niet doorgegaan. Maar dat wil niet zeggen dat we het niet op een andere wijze kunnen regelen. Alle bewoners zijn er aan toe. Een week effe niet werken, hele andere dingen doen, van het erf af en allemaal hele lekkere dingen eten en drinken op elk moment van de dag. Eenmaal gezegd zo gedaan. In een kort tijdsbestek wordt er een programma bedacht.
Maandagochtend gaan we allemaal vroeg ons bed uit. Gezamenlijk eten. Na het ontbijt vertrekken we met 2 groepjes naar Heeten. We hebben bij Reimink Heeten kunnen regelen dat we buiten de openingstijden gebruik mogen maken van de midgetgolf baan en de speeltuin. Alle gezichten stralen. Een andere bewoner gaat met een begeleider met de fiets op pad. Nadien genieten van heerlijke picknick. De dag kan niet meer stuk. De dag wordt met cola, wijntje of biertje en chips afgesloten.
Dinsdag gaat een groepje met de Heideslak (soort treintje) toeren over de Sallandse Heuvelrug. Een ander groepje is bezig met enkele hapjes maken ter voorbereiding van het avondeten. Weer een ander is aan het fietsen. Om 16.00 uur worden we verwacht in de tuin bij de ouders van een bewoner voor een high thee, maar dan in plaats van thee wordt er ranja, cola of bier geschonken. De hapjes zijn super lekker!!
Om 18.00 uur gaan we met z’n allen naar de kinderboerderij in Dedemsvaart. De kinderboerderij is speciaal voor ons alleen van 18.00 uur tot 20.00 uur open. Het is een mooie kinderboerderij met twee enthousiaste vrijwilligers. We krijgen allemaal een doosje met diverse soorten groenten erin die we aan de dieren mogen voeren. Een heerlijke avond.
Woensdag slapen we uit. Er gaat een groepje met de bus op pad, in het bos koffie drinken, spelletjes doen en later op de dag picknicken. Een ander is uitgenodigd bij Harry Nijboer, auto’s kijken op het terrein.

Thuis-01Een ander clubje is deze dag druk met het inrichten van het festival terrein op het erf. Ouders komen ons helpen met het organiseren van een barbecue op het festivalterrein. We worden op het festivalterrein verrast met een optreden van Maartje en Erik. Ja je leest het goed. Erik Neimeijer van Bökkers die zo beroemd is …komt een privé concert geven op ons erf. We genieten allemaal enorm! Vervolgens mogen we Erik gebruiken als een soort jukebox. Wij vragen een nummer aan en hij probeert dit te spelen. Prachtige liedjes komen voorbij. Vanuit het hart wordt er gezongen. De muziek is deze avond zeer betoverend. Het verbindt. We zijn blij, ons hoofd met zorgen en nadenken wordt uitgeschakeld.

Thuis-01Donderdag slapen we uit. Een clubje gaat op pad ergens picknicken en luieren. Een ander gaat fietsen en toeren, jonge hondjes kijken. De heren gaan naar een boerenerf waar zes hele oude trekkers op het erf staan en diverse oude auto’s. Wat een lot uit de loterij.
We picknicken op het erf en drinken op het einde van de middag nog een cola, biertje met chips. ‘s Avonds trakteert een bewoner op zijn verjaardag op kibbeling.
Vrijdag chillen we lekker in huis. Veel te warm buiten. Lekker niks doen. ‘s Middags samen borrelen met hapjes die nog over zijn. Proosten op de mooie week! Kortom ….een heerlijke vakantieweek voor iedereen met super leuke activiteiten.

Bewoners en team van woonvorm Thuis (Lemelerveld)
Tekst: Marijke Harink